Lokal surfer ligger nu nummer et i verden

Surf-talentet Casper Steinfath fra Klitmøller vandt her i pinsen årets første World Cup Event i Tokyo.

Det var bestemt en følelsesladet dag for det unge danske surf-talent Casper Steinfath fra Klitmøller, da han natten til lørdag dansk tid sikrede sig den samlede sejr ved årets første World Cup Event i surf disciplinen "Stand Up Paddle Racing" i Tokyo i Japan foran flere tusinde tilskuer. Det gør, at han nu ligger som nummer et på verdensranglisten. 

- Det var den vildeste oplevelse at konkurrere og vinde foran så mange tusinde mennesker. Stemningen var ligesom til en rock koncert! Japanerne er fantastiske og lever sig helt ind i vores race. Omgivelserne og stemning i Japan var med til at gøre min sejr endnu mere speciel, udtaler Casper Steinfath i en pressemeddelelse.

Det var den vildeste oplevelse at konkurrere og vinde foran så mange tusinde mennesker. 

Ikke blot var det en stor personlig sejr for den unge dansker, men det var også første gang, at en europæer havde vundet et World Cup stævne i denne disciplin. Længe har disciplinen været domineret af stærke surf-nationer som Australien, USA og Hawaii.

Flere EM- og VM-titler

Det er en drøm, der er gået i opfyldelse for mig.

Udover sejren i World Cuppen er han nu også strøget ind som nummer et på verdensranlisten i disciplinen Stand Up Paddle Race.

- Det føles helt sindssygt vildt at have vundet her i Japan! Det har været en lang vinter med hård og fokuseret træning, og at ramme formen så skarpt i årets første World Cup er så fedt! Med sejren her i Japan fører jeg nu årets World Tour foran alle de store drenge. Det er en drøm, der er gået i opfyldelse for mig, udtaler Casper Steinfath.

Udover sin sejr i weekenden har den unge dansker allerede to VM- og tre EM-guld-medaljer liggende på podiehylden hjemme i Klitmøller - også kendt som Cold Hawaii. Det næste mål for Steinfath bliver nu både at forsvare sine EM- og World Cup-titler i henholdsvis Frankrig og Tyskland i juni.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.