Lokal mand sigtet for brandstiftelse i Thisted

En 40-årig mand blev mandag varetægtsfængslet i surrogat i fire uger. Han er sigtet for at have påsat en brand, der skete tidligt mandag morgen i Thisted.

Mandag tidligt om morgenen måtte Nordjyllands Beredskab rykke ud for at slukke en brand i en etageejendom i Rosenkrantzgade i Thisted.

Nu er en 40-årig mand fra lokalområdet blevet sigtet for at stå bag branden, oplyser Jørgen Jensen fra Lokalpolitiet i Thisted.

Manden blev ved et grundlovsforhør i Retten i Holstebro i går varetægtsfængslet i surrogat foreløbig frem til 5. oktober. Det betyder, at den fængslede ikke regnes for egnet til at sidde varetægtsfængslet i et fængsel eller en arrest. 

I sådanne sager kan straffen gå hen og blive lang.

- Det er en rigtig alvorlig sag, hvis man stikker ild i huse, hvor folk ligger og sover, siger Jørgen Jensen fra Lokalpolitiet i Thisted.

Politiet skal nu efterforske sagen yderligere, før de kan komme med nærmere oplysninger. Det er ligeledes ikke muligt at sige, hvad mandens relation til ejendommen har været.

Ingen kom noget til

Branden i Rosenkrantzgade startede i kælderen, og brandvæsnet blev tilkaldt omkring klokken 5.30 mandag morgen.

Ingen af beboerne i ejendommen kom noget til ved branden og var ifølge indsatslederen på stedet efterfølgende ved godt mod.

Ejendommen har mest af alt taget skade af røgen, som gik op gennem rørene til lejlighederne.

Værst er det dog gået ud over stuelejligheden, som er blevet sod-skadet. Det vil sige, at hele næsten hele lejligheden er sort af støv, oplyste indsatslederen i går til TV MIDTVEST.

Brandvæsenet har bestilt skadeservice, så beboerne kan få gjort rent og luftet ud i deres lejligheder efter branden.