Ligeglade med Lundes næse: Fiskerne vil have bred aftale

​Hos fiskerne på havnen i Hanstholm går de ikke meget op i politikernes kampe på Christiansborg. De går mere op i indholdet i fiskeriaftalen.

På havnen i Hanstholm går man ikke så meget op næser som politikerne på Christiansborg gør. Her hæfter man sig meget mere ved indholdet i selve fiskeriaftalen.

Rene Olsen er en af de fiskere som bliver ramt af den fiskeriaftale der i december blev lavet udenom regeringen. Det skyldes længden på hans båd, der gør, at han kan fange færre fisk. Og han er helt ligeglad med den næse Esben Lunde Larsen har fået, uanset hvor stor den så er blevet.

- At Esben Lunde skal have pisk hele tiden, det synes jeg ikke han skal have. Det var bedre hvis han fik ro til at lave en bred aftale.

Handler kun om politik

Heller ikke fiskeskipper Asger Christensen er tilfreds med fiskeriaftalen og snakken om næser og kvotekonger mener han har fyldt alt for meget.

- Det handler jo ikke om fiskeri, men om politik?

Det der fylder noget er til gengæld at Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Radikale Venstre har lavet en aftale, hvor man tager fisk fra nogle fiskere for at give dem til det kystnære fiskeri

Fiskerne i Hanstholm føler der er blevet lavet en aftale uden de er blevet hørt.

- Der er ikke nogen her der har noget imod kystfiskere, men vi mener, der delt for mange fisk til ud til nogle få. Og det bliver frustrationen ikke mindre af.

Kollerup: Forstår godt fiskerne

Fiskeriordfører for Socialdemokraterne, Simon Kollerup, kan godt forstå fiskernes frustration, og han indrømmer, at det i løbet af den sidste uge har handlet meget om Christiansborg og lidt om indhold.

Han pointerer dog, at der er blevet lavet en bred aftale med et flertal på 122 mandater i folketinget, mod de 90 nødvendige.

- Så fiskerne kan roligt regne med, at det er den her politik der føres nu, og det er også den der skal føres, hvis regeringsmagten skifter, fortæller han i et live interview med TV MIDTVEST.

Han mener ikke, at fiskerne skal være bekymrede over, at der går fisk til spilde.

- Vi har som politisk flertal sagt, at de fisk, der må være i overskud i kystfiskerordningen, de skal jo bevæge sig ud til det øvrige fiskeri. Det sidder vi og kigger på nu. Så det behøver fiskerne slet ikke være bekymrede for, fortæller han.