For lidt plads på skolerne: De ældste elever kommer nok ikke tilbage før sommerferien

Der er lange udsigter til, at eleverne i 6.-9. klasse kan komme tilbage i skole. Det ærgrer især 9. klasses-eleverne, som snart er færdige med folkeskolen.

Mens de yngste skoleklasser har fået lov til at komme tilbage i skole, står den stadig på hjemmeundervisning for eleverne i 6.-9. klasse. 

quoteJeg ville gerne have haft en ordentlig ende på skoleåret - og hele skolegangen på Tingstrup Skole

Jacob Hamborg, 9.C, Tingstrup Skole, Thisted

Meget tyder på, at de ikke kommer tilbage i skole før efter sommerferien.

En af dem, der venter - mere eller mindre utålmodigt derhjemme - er Jacob Hamborg. Han går i 9. klasse på Tingstrup Skole i Thisted. 

- Jeg synes, det er virkelig, virkelig irriterende. Jeg ville gerne have haft en ordentlig ende på skoleåret - og hele skolegangen på Tingstrup Skole, siger han.

Meldingen om, at de ældste skoleelever måske ikke når at komme tilbage før sommerferien, skuffer også Andreas Thomsen, der går i samme klasse som Jacob Hamborg på Tingstrup Skole.

- Der er mange af eleverne på min årgang, jeg ikke kommer til at se, fordi vores veje skilles efter 9. klasse, siger Andreas Thomsen.

Ikke plads til alle elever

Ifølge formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er der hverken lærere eller lokaler nok til, at samtlige elever kan blive undervist på skolerne - i hvert fald ikke ud fra de nuværende retningslinjer.

- Hvis man kigger på de retningslinjer, som er kommet fra SST, hvor der skal være stor afstand mellem eleverne, så er der simpelthen ikke plads til eleverne. Der er mange af de klasser, vi har nu, der lægger beslag på tre klasselokaler, og det giver jo udfordringer. Så derfor er der ikke fysisk mulighed for at rumme alle elever, siger Anders Bondo Christensen.

I Thisted Kommune er familieudvalgsformanden enig i, at det kan blive svært at få plads til alle elever. Men det er stadig for tidligt at sige noget konkret.

- Vi følger de retningslinjer, der kommer fra regeringen og sundhedsmyndighederne, så indtil der er noget nyt derfra, vil jeg simpelthen ikke kaste mig ud i en gætteleg på, om børnene kommer i skole eller ej, siger Søren Kanne Zohnesen (V), Børne- og Familieudvalget, Thisted Kommune.

Blandt andre Danmarks Lærerforenining ser det ikke som realistisk at folkeskoleleverne fra 6.-9. klasse vender tilbage til skole inden sommerferien.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Uddannelse.