Lene Kjelgaard færdig i kommunalpolitik

Efter Lene Kjelgaard blev vraget af sine egne vælgere, stiller hun ikke op ved næste kommunalvalg.

Mandag aften blev Niels Jørgen Pedersen valgt som Venstres kandidat til at forsøge at forsvare borgmesterposten ved næste kommunalvalg. Det har fået den nuværende borgmester Lene Kjelgaard til ikke at genopstille ved næste valg.

- Jeg tror ikke, jeg stiller op til kommunalpolitik igen. Når man har siddet i 16 år eller 4 perioder, og de to sidste som spidskandidat og borgmester også, så synes jeg, at man bør trække sig lidt væk, for man kommer nok til at fylde lidt for meget i forhold til at sidde på de almindelige rækker, siger Lene Kjelgaard til TV MIDTVEST efter valgnederlaget.

På opstillingsmødet i Sjørring Hallen vandt Niels Jørgen Pedersen kandidaturet med 161 stemmer mod Lene Kjelgaards 73.

- Jeg har stillet op, fordi jeg brænder for det her arbejde og havde lyst til at tage en periode mere. Men man kan ikke tage selv i politik, det er andre, der afgør det. Nu faldt det ud til Niels Jørgens fordel, og så er det ham, der står med det. Det respekterer jeg. Nu skal jeg lige sunde mig lidt og tænke mig godt om, og så må vi se, om der er noget andet. Det kan også være, jeg er helt færdig med politik, siger Lene Kjelgaard.

Glæde hos ny spidskandidat

Der var stor opmærksomhed omkring opstillingsmødet, hvor der var dækket op til 210 mennesker, men ekstra stole måtte hentes ind, fordi 234 mennesker var mødt op for at afgive deres stemme.

Niels Jørgen Pedersen glæder sig over, han nu skal stå i spidsen for Venstre i Thisted Kommune.

- Jeg er glad for, det er så klart et mandat, jeg er valgt med. Samtidig er det vigtigt at sende en tak til Lene for det, hun har gjort de år, hun har stået i spidsen for Venstre. Det har været rigtig godt, men nu har vælgerne valgt at sætte mig i spidsen, og det er jeg meget ydmyg over for, siger Niels Jørgen Pedersen.

Lene Kjelgaard fortsætter som borgmester perioden ud, og i november næste år skal Niels Jørgen Pedersen så forsøge at forsvare borgmesterposten.

- Jeg vil være en meget dialogsøgende borgmester, hvis jeg bliver valgt. En ,der vil samarbejde bredt. Det har jeg altid stået for. Dialog og forståelse, tror jeg, er vejen til politisk indflydelse. Så jeg vil lytte til befolkningen, lytte til erhvervslivet, lytte til de andre politikere og få tingene til at fungere, siger Niels Jørgen Pedersen.

Lene Kjelgaard har været borgmester i Thisted Kommune siden 2010.

Næste kommunalvalg afholdes den 21. november 2017. 

Interview med Lene Kjelgaard efter opstillingsmødet mandag aften.

 

Interview med Niels Jørgen Pedersen efter sejren ved opstillingsmødet.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.