Lars Løkke: Der skal ryddes op før vi flytter styrelse

Lars Løkke Rasmussen vil dog ikke afvise, at det kan være en interessant tanke "på sigt" at flytte Fiskeristyrelsen til Nordjylland.

00:43

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte fredag Hanstholm Havn for at fejre havnens jubilæum. Video: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er ikke umiddelbart indstillet på at flytte en ny fiskeristyrelse til Region Nordjylland - sådan som Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti foreslår.

- Med al det bøvl, der har været (på fiskeriområdet, red.), skal der ryddes op, før vi flytter. Jeg afviser ikke, at det kunne være en interessant tanke på sigt, men det, der er vigtigst lige nu og her, er at få Fiskeristyrelsen til at fungere, efter at vi har været nødt til at sige farvel til et par embedsmænd, siger han til TV MIDTVEST.

Statsministeren fornemmer, at han dermed er på linje med de fiskere og andre fra branchen, som han fredag talte med i Hanstholm i anledning af havnens 50 års jubilæum.

- De lægger vægt på, at det kommer til at fungere, og at der kommer ro omkring fiskeriet, siger han.

Spørgsmålet om at flytte styrelsen kommer i kølvandet på den politiske ballade om kvotekongerne og den måde, som reglerne er blevet administreret på i ministeriet. Balladen kulminerede, da fiskeriområdet blev flyttet fra Esben Lunde Larsens ministerium over til Karen Ellemanns.

Læs også Ib Poulsen: Flyt Fiskeristyrelsen til Nykøbing eller Hanstholm

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Simon Kollerup mener ellers, at flytningen af fiskeriområdet til et nyt ministerium giver en oplagt mulighed for også flytte styrelsen rent fysisk.

- Fiskeristyrelsen skal ud i landet og tættere på de fiskere, som de skal holde øje med og vejlede, siger han.

Præcist hvor styrelsen skal placeres, giver Simon Kollerup ikke et bud på. Dansk Folkepartis Ib Poulsen siger til gengæld, at han personligt gerne ser styrelsen placeret i Hanstholm eller Nykøbing.

Statsministeren undrer sig dog lidt over Socialdemokraternes rolle i sagen. 

- Jeg synes, at det er spændende at opleve den her helt nye socialdemokratiske interesse i at flytte statslige arbejdspladser ud, efter at de for et øjeblik siden havde regeringsmagten og flyttede den anden vej mod København. Min regering er godt i gang med at flytte 4000 arbejdspladser ud og skal snart i gang med en anden bølge, siger han.