Landbetjentene pakker sammen

Midt- og Vestjyllands politi besluttede i januar at droppe landbetjentene. I disse dage har de sidste arbejdsag.

En trist Erling Madsen måtte i dag pakke sine flyttekasser. Hans stilling som landbetjent i Hurup er fra 31. oktober nedlagt.

- Jeg har det rigtig dårligt. Det er sørgmodigt, at jeg har brugt næsten hele mit politiliv på at være landbetjent. Efter godt 29 år er det slut, forklarer han.

Han skal nu vænne sig til en hverdag på lokalstationen i Thisted. Men det er kun fordi, hans hverdag nu bliver ændret, at han begræder ændringerne.

- Jeg synes, det er en dårlig beslutning. Utroligt dårlig. Både for politiet og for befolkningen, forklarer Erling Madsen.

Midt- og Vestjyllands Politi offentliggjorde allerede i januar, at alle landsdelens landbetjente på nær en ville blive droppet.

I februar kiggede Indblik Søndag nærmere på nedlæggelsen af landbetjentenes stillinger.

-  Her kalder vi det en omprioritering, og det handler jo om, at den kriminalitetsudvikling, der er, kræver nogle andre kompetencer hos politifolkene. Og hvis vi skal kunne opklare de sager i fremtiden, så skal vi have nogle flere eksperter. 

Sådan sagde Claus Hilborg, der er chefpolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi, i februar til TV MIDTVEST.

Borgere føler sig utrygge

I Hurup har de godt bemærket, at deres landbetjent i disse dage pakker kontoret sammen. Og dem TV MIDTVEST møder i dag, er bestemt ikke glade for, at de fremover skal være ham foruden.

- Jeg synes da, det er lidt utrygt for os. Hvis jeg skulle have fat i betjent, ville jeg da ønske, at det ikke skulle være én, der kom fra Thisted eller Holstebro. Så jeg synes da faktisk, det er ret alvorligt, hvis vi ikke skal have ham mere, siger det fra Majbrith Søgaard.

- Jeg synes, det er trist, for landbetjenten giver jo folk en bevidsthed om, at politiet er til stede på den der positive måde, forklarer Henrik Baun.

- Jeg vil sige, at det på godt jysk er ret og slet træls. Vi har jo brug for ham, og han kender alle her, lyder det fra Kirsten Smith.

Det er 98 år siden, Hurup fik sin eget lokalpoliti. Fra 1. november må borgerne altså i stedet tage til Thisted, når de får brug for politiet. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.