Lægesekretæren blev forfatter: - Jeg skriver, fordi jeg ikke kan lade være

Pia Grandjean Odderskov fra Thy droppede for 15 år siden sit sikre job som lægesekretær til fordel for at skrive bøger. Nu er endnu en bog blevet til i Thy.

3:51
Hun var midt i 40’erne, da hun sprang ud som forfatter. Siden har Pia skrevet flittigt, og nu har hun sendt bog nummer 10 på gaden. For hende handler livet om at skrive.
Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

Pia Grandjean Odderskov var midt i 40’erne, da hun i 2007 sprang ud som forfatter.

Siden har hun skrevet flittigt, og for nyligt har hun sendt bog nummer 10 på gaden med navnet Jagtspil.

- Det er mit frirum, og jeg skriver, fordi jeg ikke kan lade være. Men det ville da have været meget nemmere for mig, hvis jeg fortsatte i mit gamle job, forklarer forfatteren.

Inden hun sprang ud i et nyt erhverv som forfatter, arbejdede hun nemlig som lægesekretær.

Om forfatteren

Omkostninger at skifte

Ifølge Pia Grandjean Odderskov har det ikke været helt omkostningsfrit at skifte fra sit sikre job som lægesekretær til forfatter, for hun vidste ikke, hvordan det hele skulle gå.

- Hvis man spørger mine børn i dag, så ville de nok sige, at jeg jo altid skulle skrive. Så alt koster, men jeg kan ikke lade være. Det ville være meget nemmere for mig, hvis jeg fortsatte som lægesekretær, for hold da op en fed pension, jeg kunne få, griner hun.

Dengang hun skiftede job, havde hun fire hjemmeboende børn, og derfor var der meget at se til, forklarer hun.

- Jeg forsøgte at skåne min familie, for jeg vidste ikke, hvor det skulle føre hen, så jeg trænede mig op til at sove fire til fem timer om natten og så sætte mig ind at skrive, når børnene var lagt i seng. Det var en hektisk tid, og jeg tabte mig 10 kilo. Men jeg har aldrig fortrudt det.

Pia Grandjean Odderskov er i dag også formand for Limfjordsegnens Litteratur Samvirke, og én af hendes 10 bøger er netop blevet oversat til engelsk og udgivet på et amerikansk online-tidsskrift. 

I 2017 var Pia Grandjean Odderskov i TV MIDTVESTs studie, hvor journalist Dan Hirsch Sørensen interviewede hende om hendes liv som forfatter og hendes nye historiske roman. Se interviewet i videoen nedenfor.

28:01
Se eller gense også interviewet fra 2017 med Pia Grandjean Odderskov.