Læge vil drive tre klinikker

Klinikken i Hundborg overtages af læge fra Aalborg. Dermed slipper Region Nordjylland for at sende driften i udbud.

Som den første læge i Danmark har praktiserende læge i Aalborg, John Hyltoft, fået tilladelse til at drive tre klinikker.

Nordjyske.dk skriver, at han fra den 1. august overtager lægeklinikkerne i Hundborg og Hjørring, som han skal drive ved siden af sin egen klinik. 

Klinikken i Hundborg har to ydernumre, og John Hyldtoft fortæller, at de to læger, der er i klinikken i øjeblikket, skal fortsætte deres arbejde.

- Jeg har en vision om at prøve at hjælpe borgerne og Praktiserende Lægers Organisation med den udfordring, der ligger i at skaffe læger til alle borgere. Der har været en række private aktører på banen, som ikke har været så heldige, så nu vil jeg gerne gøre en arbejdsindsats for at gøre det så godt som overhovedet muligt for patienterne, siger John Hyltoft til Nordjyske.

Klinikkerne i Hundborg og Hjørring har det seneste halve år været drevet af Region Nordjylland, som egentlig havde planlagt at sende driften i udbud. Men det blev aflyst, da John Hyltoft meldte sig.

Det var overenskomsten fra 2014 mellem de praktiserende læger (PLO) og Danske Regioner, der gjorde det muligt for læger at eje flere ydernumre.

Formanden for PLO Nordjylland, Annemette Alstrup, er glad for, at det er en praktiserende læge, der tager over.

- Lige nu bliver 7 pct. af nordjyderne – cirka 40.000 – serviceret af udbudsklinikker. Og så komplicerede, som vores opgaver efterhånden er blevet i primærsektoren, er jeg bekymret for kvaliteten, når det er vikarklinikker, der skal stå for det”, siger hun til www.ugeskriftet.dk.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sundhed.