Læge til alle i Thisted

Indtil nu har 100 borgere i Thisted kommune stået uden en praktiserende læge. Men nu ser problemet ud til at blive løst.

Det var en glad næstformand for Region Nordjylland, der forlod mødelokalet i Regionsrådet i dag. Ikke nok med, at det nu ser ud som om en aftale falder på plads, og dermed et problem i regionen, der bliver løst, så bor Bente Lauridsen også selv i Thisted.

- Det var utrolig dejligt. Der er mange borgere der har henvendt sig, og jeg har ikke kunnet fortælle dem noget somhelst. Men nu kan jeg give dem det glædelige budskab, at de kan få en læge, siger hun til TV/MIDTVEST.

Det er dog ikke alle, der er lige begejstret for aftalen, som den ser ud. De 8 praktiserende læger i lægehuset "Dokken" synes ikke om løsningen.

Det er en enkelt læge i Thisted, der skal tage sig af størstedelen af de 100 lægeløse patienter, dvs.  En lægepraksis i Vestervig får resten af patienterne.

Lægerne i "Dokken" havde hellere set, at de 100 patienter blev fordelt blandt deres 8 læger mod et beløb på 340 kroner pr. patient. Dokken har i forvejen 1760 patienter pr. læge.

- det vil være en bedre løsning, hvis vi får en fælles løsning, hvor alle har en mulighed for at bidrage til og hjælpe med de problemer, der kan være med lægeløse patienter, forklarer talsmanden for "Dokken" til DR P4 Midt og Vest.

Aftalen koster et engangsbeløb på 300.000 kroner for regionen, og løber over 1½ år. Pengene skal hovedsageligt bruges på ekstra personale.

Region Nordjylland forventer at aftalen bliver endeligt vedtaget indenfor få dage.