Korn til Afrika er en god forretning i Thisted

Det støt stigende antal afrikanere betyder store eksportmuligheder for virksomheden, Cimbria, der fremstiller udstyr til håndtering af korn og frø.

Virksomheden Cimbria A/S i Thisted øgede i 2015 driftsresultatet med 35 procent til over 188 millioner kroner, hvilket er godt 50 millioner kroner mere end den forrige ejer Axcel formåede. Nu ser det ud som om, at der er flere eksportmuligheder for den voksende virksomhed.

 

Thisted-virksomheden har afdelinger i flere afrikanske lande også i Kenya, hvor Cimbria i dag deltager i et dansk eksportfremstød med miljø og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Det skriver DR Nyheder.

- Cimbria er et oplagt eksempel på en virksomhed med en moderne teknologi, der kan gavne den afrikanske befolkning, siger ministeren.

 

FN forventer ifølge DR, at befolkningstallet i Afrika vil stige fra omkring en milliard mennesker nu til op mod fire milliarder, før det stabiliseres.

Befolkningstilvæksten giver mange problemer, men også muligheder for virksomheder inden for fødevareteknologi som Cimbria, siger Esben Lunde Larsen:

- En større fødevaresikkerhed er afgørende for at brødføde den voksende afrikanske befolkning. Danmark er på mange måder førende inden for fødevareteknologi, så der er store eksportmuligheder også til gavn for danske arbejdspladser, siger han til DR Nyheder.

 

Ifølge miljø- og fødevareministeren kan det måske endda begrænse mængden af flygtninge i fremtiden.

- Hvis der er håb om en bedre fremtid i Afrika, så vil færre søge mod nord til Europa, siger han til DR Nyheder.

 

Den nordjyske virksomhed, der leverer udstyr til håndtering, bearbejdning og oplagring af korn og såsæd rundt om i verden, omsatte i 2014/2015 for i alt 1,332 milliarder kroner. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.