Konkurrence: Tilsted Skole løb med andenplads

6. klasse fra Tilsted Skole endte som nummer to ud af 435 skoler i landsdækkende skolequiz Smart Parat Klar.

For en måned siden vandt Team Illuminati fra Tilsted Skole den regionale finale i den landsdækkende læsequiz Smart Parat Svar i Herning. Derfor skulle de quizze mod de 7 andre regioner om 10.000 kroner og titlen som Danmarks klogeste 6. klasse.

Bred viden og høje ambitioner

6. klasse på Tilsted Skole tog derfor den lange vej til Odense. Her skulle deres paratviden nemlig stå den ultimative prøve.

- Vores mål er at gå hele vejen, men vi er også stolte nok hvis ikke vi gør det, lød det inden konkurrencen fra Oliver R. Kristensen fra Tilsted Skole.

Holdet havde gode chancer for at nuppe titlen. Tilsammen har holdet nemlig en bred viden.

- Pigerne går meget ind for musik og film og bøger. Og så er der os drenge som kan dyr og mad, sådan noget sport, fodbold og sådan noget, fortæller Kristoffer D. Pedersen.

Fra tredje - til andenplads

Holdet kom rigtig godt fra start, men endte i første omgang på en samlet 3. plads.

- Det er flot nok at få en tredjeplads men det er irriterende når man er så tæt på og så at tabe. Men det er godt gået en tredjeplads, sagde Oliver R. Kristensen fra Tilsted Skole efter afgørelsen.

Efterfølgende kom Team Illuminati faktisk endnu tættere på førstepladsen, da holdet, der ellers endte på en 2. plads blev taget i snyd og blev diskvalificeret. Tilsted Skole og Team Illuminati rykkede derfor op på konkurrencens samlede 2. plads.

Det blev Møllehjernerne fra Mølleskolen i Grenå, der løb med titlen som Danmarks klogeste 6. klasse.

I alt har 435 skoler fra hele landet deltaget i Smart Parat Svar.

4:17
6. klasse fra Tilsted Skole i Thisted er gået hele vejen til finalen i den landsdækkende quiz Smart Parat Svar