Kommuner har sparet penge på børnene

Samtlige kommuner i Midt- og Vestjylland har sparet penge på børn mellem 0-13 år siden kommunalvalget i 2013.

Langt de fleste kommuner landet over har sparet på budgettet per barn i børneinstitutioner siden kommunalvalget i 2013. Det skriver Fagbladet FOA.

Faktisk har 89 ud af 98 kommuner sparet penge. Siden 2013 er der i gennemsnit sparet omkring 8 procent per 0-13-årige. Det viser tal over kommunernes driftsudgifter, som kommunerne har opgivet til Økonomi- og Indenrigsministeriet.

I 2016 brugte kommunerne i gennemsnit 2.807 kroner mindre per 0-13-årige i forhold til år 2013. Det skyldes blandt andet, at nogle små daginstitutioner er blevet lagt sammen til nogle større.

- Dermed har man prøvet på at få, med økonomiske briller, mere rentable institutioner med flere økonomiske stordriftsfordele som følge af lavere udgifter til drift, ledelse og administration, siger Kurt Houlberg, professor i kommunaløkonomi på VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Store besparelser i vestjyske kommuner

I Midt- og Vestjylland er der blevet sparet penge per barn i samtlige 13 kommuner.

Lemvig Kommune og Silkeborg Kommune topper listen. De har sparet hele 14 procent af budgettet per 0-13-årige. Det svarer til omkring 5000 kroner mindre per barn.

I den anden ende ligger Herning Kommune og Vesthimmerlands Kommune. Her er der også blevet sparet penge, men i begge kommuner er der kun blevet sparet 3 procent. Det svarer til omkring 1000 kroner per barn.

Herunder kan du se, hvor mange penge der er blevet sparet per barn i din kommune: 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.