Kollerup til kamp mod fiskeri-svindel

Mindre fiskere presses af store redere. Men nu skal det være slut, mener Simon Kollerup (S).

Der er urent trav i konkurrencen mellem fiskerne på fx. Hanstholm Havn. Det mener Simon Kollerup (S), der nu vil se nærmere på reglerne for fiskekvoter. Det skriver Limfjordupdate.dk.

- Vi har lavet nogle regler for, hvor meget man må have lov til at eje af fiskene ude i havet. Og det er der så nogle fiskere, der omgår ved at bruge deres koners og nogle andre stråmænds navne til at købe en meget stor fiskeandel, forklarer det socialdemokratiske folketingsmedlem til hjemmesiden.

Hvis kvoterne ender på for få hænder, risikerer Hanstholm Havn at gå flip af fiskelandinger, hvilket vil koste både arbejdspladser og kroner i kassen.

Men sådan skal det ikke gå, hvis det står til Simon Kollerup og socialdemokraterne.

- Det vil jeg snakke med fødevareministeren om, så snart valget er overstået. Enten må vi begynde at håndhæve de regler, vi har lavet, mere effektivt. Ellers skal vi simpelthen overveje, om det her med at have omsættelige kvoter er den rigtige vej frem, siger han til Limfjordupdate.dk.

Fiskekvoterne blev oprindeligt oprettet for at sikre, at fiskene i danske have spredes på mange hænder for at bevare erhvervets størrelse.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.