Kollerup kalder minister i samråd

Simon Kollerup vil have Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen i samråd i sag om Bæredygtigt Landbrugs indflydelse på politikken.

Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen skal forklare sig i samråd. Det er Socialdemokraten Simon Kollerup, der har kaldt ministeren i samråd, efter B.T. har dokumenteret, hvordan Fødevareministeriets kommisoruim nogle steder næsten ordret er skrevet af efter et udkast fra organisationen Bæredygtigt Landbrug. 

- Det er en alvorlig sag, når en minister vælger at trykke en enkel og meget snæver interesseorganisations ord over på ministeriets papir og gøre det til sin politik. Det rejser spørgsmålet, om Eva Kjer Hansen er Bæredygtigt Landbrugs marionetdukke eller om hun er danskernes minister. Det tyder desværre på det første, synes jeg, siger Simon Kollerup.

B.T. fortalte i går, hvordan oplæget til et nyt komminorium, der skal se på, hvordan kommunerne vedligeholder vandløb og åer, flere steder lå meget tæt op ad formuleringerne i et udspil fra Bæredygtigt Landbrug.

Kollerup bakkes op af De Radikale og Enhedslisten, der også vil have ministeren til at svare på spørgmål om sagen. 

Også De konservative stiller sig også kritiske overfor ministerens tilsyneladende tætte samarbejde med landbrugsorganisationen, der er kendt for at være mere yderliggående og aktivistisk end den store organisation Landbrug & Fødevarer.

Til Jyllands-posten siger De Konservatives Mette Abildgaard: 

- Man skal altid gå i dialog med interesseorganisationer, de har mange gode input, men ligefrem at lade dem formulere ens politik ordret er bekymrende.