Kollerup ind i sag om responstid

Folketingsmedlem Simon Kollerup vil have undersøgt, hvorfor lægehelikopteren ikke kan lande om natten i Danmark, når regler i Norge gør det muligt der.

Socialdemokraten Simon Kollerup går nu ind i sagen om en 66-årig kvinde fra Boddum i Thy, der måtte vente 34 minutter på en ambulance fra Holstebro og senere ikke stod til at redde på hospitalet. Han vil have undersøgt, om der kan laves en ordning, så lægehelikopteren også kan lande om natten udenfor de indrettede landingspladser.

Jeg synes, det er en tragisk og en ulykkelig sag. Jeg synes også det er utilstedeligt, at responstiderne kan være så lange. Vi må afsøge muligheder for at nedbringe responstiderne, siger Simon Kollerup. 

Norske lægehelikoptere kan lande om natten

Når den 66-årige kvinde måtte vente hele 34 minutter på ambulancen, skyldes det, at alle ambulancer i Region Nordjylland var optagede, og at der derfor skulle rekvireres en fra Holstebro. Lægehelikopteren, der dækker Region Nordjylland og dele af Region Midtjylland kunne ikke komme til assistance, fordi den ikke må lande i mørke uden for de indrettede helikopterlandepladser i mørke.

Thisted Dagblad skriver ifølge Simon Kollerup torsdag, at lægehelikoptere i Norge kan flyve og lande om natten, og det får nu Simon Kollerup til at tage sagen op.

- Hvis det er rigtigt, at der er mere lempelige regler i Norge, så vi undersøge om det ikke også kan lade sig gøre herhjemme.

- Jeg har skrevet til Sundhedsministeren og bedt ham vurdere, om det er muligt at få lægehelikopteren til også at flyve om natten. Det betyder meget for trygheden lokalt, og kan jo i sidste ende også betyde menneskeliv, siger Kollerup, der selv er valgt i Thy. 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.