Købmand efter brand: Vi håber på en nødbutik

Den lokale købmand i Snedsted, hvis butik brændte tidligere på måneden, gør status efter branden. En ny nødbutik er måske snart på vej.

De handlende i Snedsted må væbne sig med tålmodighed lidt endnu, Noget tyder dog på, at de ikke behøver at vente lige så længe som først antaget, før byens supermarked igen står klart. Der er nemlig planer om en nødbutik.

- Status lige nu er, at butikken er ryddet for al indmad. Så nu afventer vi sagsbehandlingen af forsikringssagen, og samtidigt med det venter vi på svar på nogle lokaler i byen, hvor vi håber på at kunne opføre en nødbutik, indtil vi forhåbentlig igen har vores butik om et års tid, siger Jens Andersen, der er købmand og ejer af den nedbrændte Spar i Snedsted.

Jens Andersen har dog stadig meget arbejde foran sig, før planerne om en butik af den ene eller anden art kan realiseres.

- Vi har oprettet et midlertidigt kontor i Koldby, hvor vi forsøger at genoprette en masse af vores systemer – blandt andet forbindelserne mellem vores to andre butikker i Thisted og her i Koldby. Vi skal have gjort status over alle varerne, så det er et kæmpe arbejde, vi sidder med, fortæller han.

Og det hårde arbejde er ikke blevet nemmere af, at Jens Andersen har måttet fyre adskillige ansatte. Det er dog ikke et farvel, men et på gensyn.

- Jeg måtte desværre fyre 27 timelønnede ungarbejdere i sidste uge. Nogle få dem blev ansat i Koldby, men langt størstedelen af dem må ud og finde et nyt arbejde, men jeg lovede dem et arbejde om et år, når vi vores butik forhåbentlig står genrejst i Snedsted, lyder det fra Købmanden, der er ved godt mod.

Morten Sjælland, har siden butikken brændte ned haft en akutplan for de handlende i byen, så de mærker mindst muligt til, at deres lokale dagligvareforretning er brændt ned.  Planen byder på busser fra Snedsted til søsterbutikken i Koldby, så kunder uden bil stadigvæk kan handle så lokalt som muligt.

Se TVMIDTVESTs indslag fra, da branden raserede Spar-butikken i Snedsted.

 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.