Køb anparter i Sjørring

Lokale i Sjørring forsøger med et helt nyt og anderledes initiativ for at lokke flere indbyggere til byen.

Fire ildsjæle fra Sjørring har besluttet at gøre noget ved faldende indbyggertal og forladte bygninger. De vil gøre byen mere attraktiv at bo i, og det skal ske ved at byudviklingen bliver solgt som anparter.

- Hvis man mener, at der skal ske noget et sted, så tror vi ikke, at det hverken falder ned fra himlen, eller at Thisted Kommune gør det. Det er nødvendigt at borgerne går foran og viser initiativ, siger Arne Clausen, medl., Sjørring Byudvikling ApS 

Man kan købe en anpart i Sjørring Byudvikling ApS for 1000 kroner. Pengene bliver brugt til at få byen til at fremstå smukkere og mere attraktiv for tilflyttere.

Faldende indbyggertal

De seneste fem år har befolkningstallet i Sjørring været faldende. I 2010 var der 748 indbyggere. Ved den seneste optælling i januar var tallet faldet til 643. 

Håbet for Sjørring Udviklingsselskab er at få vendt udviklingen. I første omgang er målet at nå 150.000 kroner i startkapital.

- Hvis vi kan bevare befolkningstallet og måske have en stilfærdig stigning, så vil det være fint. Vi vil gerne stadig være en landsby, siger Arne Clausen, medl., Sjørring Byudvikling ApS

Indtil nu har 45 beboere tilkendegivet, at de vil købe anparter.

Befolkningstallet i Sjørring falder, og derfor kan man nu købe anparter i byen. 45 lokale har allerede bakket op om projektet, der skal få byen til at fremstå smukkere og mere attraktiv for tilflytterne.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.