Kjelgaard beholder borgmesterkæden: Jeg snyder ikke vælgerne

Thisteds borgmester bliver siddende, selv om Venstres borgmesterkandidat peger på, at hun er valgt på Venstre-stemmer.

 

Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen har tænkt sig at blive på posten, selv om hun har meldt sig ud af Venstre - det parti hun blev valgt for - og ind i Det Konservative Folkeparti.

- Jeg er den samme, som jeg har været hele tiden, og det skridt, jeg tager, er ikke særlig stort politisk. Vi er stadig i den samme konstituering, og den retning vi har sat, er også den, som jeg forventer, vi fortsat har. Så det tænker jeg ikke er at snyde vælgerne, siger hun til TV MIDTVEST.

Meldingen kommer efter, at Venstres borgmesterkandidat, Niels Jørgen Pedersen, har undret sig over Lene Kjelgaards farvel. 

Niels Jørgen Pedersen, der i oktober sidste år slog Lene Kjelgaard i et kampvalg om at blive Venstres borgmesterkandidat, sagde til TV MIDTVEST, at Lene Kjelgaards beslutning kom meget bag på ham.

- Lene har fået 2000 Venstre-stemmer og sidder på Venstre-stemmer som borgmester, så bliver man en lille smule overrasket, sagde han.

Hertil siger Lene Kjelgaard, at det er kommunalbestyrelsen, der vælger borgmesteren. 

- Samtidig står vi lige over for et valg, og der får borgerne mulighed for at dømme mig på mine gerninger som borgmester, men de får også mulighed for at tage bestik af det træk, jeg tager nu.

 

Thisted-borgmester Lene Kjelgaard kan ende med at tabe stemmer på sit partiskifte. Det siger erfaring og forskning.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.