Kendt kitesurfer underviser 10 talenter på Cold Hawaii

Sam Light fra Storbrittanien er en kendt kitesurfer, som i de seneste dage har været i Klitmøller for at undervise unge kitesurfere.

Nogle af verdens bedste kitesurfere er i øjeblikket i Klitmøller på summercamp. Til dagligt er de elever mellem 12 og 17 år på en privat surfskole i USA, og surfer varmere steder. Men nu er de på Cold Hawaii. 

Det er en meget anderledes oplevelse at kitesurfe i det kolde danske vejr. I hvert fald, hvis man spørger den dobbelt juniorverdensmester fra Brasilien, Mikaili Sol. 

- Kitesurfing i Danmark er en god oplevelse for mig, fordi man surfer i koldt vand og med store bølger. Det bliver man bedre af, siger den 12-årige dobbelte juniorverdensmester. 

 

Hun bliver sammen med ni andre undervist i Kitesurfing af Sam Light, som en del af World Class Kiteboarding Academy Tour of Denmark with Sam Light. Han er en professionel kitesurfer med mange års erfaring. Det er hans første gang i Danmark, men han synes, at Danmark kan noget helt specielt. 

- Jeg har hørt meget om Cold Hawaii, og det har helt sikkert oversteget mine forventninger, siger Sam Light til TV MIDTVEST. 

- Vi har haft rigtigt gode forhold. Fantastisk vind, gode bølger og gode faciliteter. Det kunne ikke rigtigt være bedre, siger han videre. 

De ti børn og deres fire undervisere bor på Nystrup Camping, hvor de netop har bedt om at få en ekstra overnatning, fordi de er så begejstrede for Klitmøller. 

Udover Klitmøller skal de på Danmarksturnéen til Fyn og København. 

Hvis du vil se, hvad Sam Light kan, så er her en video af ham, der kitesurfer i Cape Hatteras, North Carolina i USA. Hold på hat og briller.