Kan ikke få erstatning på grund af mangelfuld journal

Pia Dam kan ikke få erstatning efter et trafikuheld, fordi hendes skader ikke er blevet noteret inden for tre døgn efter uheldet.

For et år siden kom Pia Dam fra Thisted til skade i et trafikuheld. Hun kan ikke få erstatning fra sit forsikringsselskab, fordi skaderne ikke blev noteret i hendes lægejournal umiddelbart efter ulykken.

- Jeg siger til dem (på Thisted Sygehus, red.), at jeg simpelthen har så ondt i mine knæ, forklarer hun.

Men de smerter, hun har i blandt andet knæ og ankler, blev ikke skrevet i hendes journal. Ifølge Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, der årligt behandler 60.000 sager, skal skaderne noteres inden for tre døgn efter ulykken, for at forsikringsselskaberne vil anerkende skaderne.

- Hvis man ikke kan bevise, at man har haft gener fra starten, så har man jo en dårlig sag. Jeg synes, man bør være mere nuanceret i forhold til at bruge journaler som den eneste beviskilde. Man skal være forsigtig med at sige, at hvis der ikke er noget, der er noteret i journalen inden for 72 timer, så er det der nok ikke, siger Pia Dams advokat, Marianne Fruensgaard.

Faktisk kom Pia Dam så slemt til skade, at hun fortsat er sygemeldt. Alligevel vurderer hendes advokat, at hun med de nuværende regler får svært ved at vinde sagen over forsikringsselskabet.

25-50 sager årligt
Marianne Fruensgaard er advokat hos advokatfirmaet, HjulmandKaptain, i Aalborg. Her fører de hvert år mellem 25 og 50 skadessager, hvor lægen ikke har fået registreret alle skader.

- Vi oplever tit, at der er sager, hvor ting ikke er noteret rigtigt, fortæller hun.

Cheflæge: Alle skader registreres
TV2 Nord har talt med Flemming Knudsen, der er cheflæge på Regionshospitalet Nordjylland i Thisted. Han ville ikke stille op til interview, men fortæller, at han ikke kender til nogen 72 timers regel. Samtidig siger han ifølge TV 2 Nord, at alle patienters skader bliver registreret.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sundhed.