Kæmpe bølgeanlæg skrottes

Det 237 tons tunge bølgeanlæg Wave Dragon, der i halvandet år har ligget strandet ved Helligsø Drag, er nu endelig på vej væk.

Skrotfirmaet Uniscrap tog i dag hul på at fjerne det store bølgeanlæg Wave Dragon. I halvandet år har det ellers ligget standet ved Helligsø Drag ved Hurup. Og det er det helt store maskineri der er taget i brug.

- Den maskine vi bruger, kan skære mellem 10 og 15 tons i timen. Og det er også besværligt materiale vi skærer i, siger afdelingsleder i Uniscrap Kurt Gravesen.

Strandet i halvandet år

Bølgeanlægget vejer 237 tons, og i 18 måneder har det ligget strandet ved Helligsø Drag, efter store isflager i marts 2010, fik anlægget til at rive sig løs. De lokale er ved at være godt trætte af synet.

- Jeg synes det er så dejligt, at de endelig har fået taget sig sammen til at fjerne det. Det er to år for sent. Det er kun blevet grimmere og grimmere gennem årene, siger Jørgen Wejlstrup, der har sommerhus i området.

Erik Friis Madsen der er direktør i Wave Dragon oplyser, at man ikke har fået klager fra lokale, og at anlægget har ligget på stranden, fordi man håbede på at finde en investor, der ville købe det.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Miljø.