Iværksættere puster nyt liv i lukket skole

En gammel skole er blevet omdannet til et anderledes kontorfællesskab med højt til loftet.

I 2015 lukkede skolen i Vorupør, men nu har den fået nyt liv takket været en gruppe lokale iværksættere.

Efter en større renovering kunne idémager Alexander Bengtsen i dag byde velkommen indenfor i de nye lokaler, som faktisk slet ikke er nye. Silicon VØ hedder det nye kontorfællesskab, som har overtaget den gamle skolebygning i byen.

- Det er en stor dag, fordi vi har kæmpet for at få den gamle folkeskole i Vorupør til at se ud som et iværksætterhus i rigtig lang tid nu, siger Alexander Bengtsen, der er stifter af Silicon VØ.

Han fik idéen, da han for to år siden flyttede til Vorupør med sin virksomhed og manglede et sted til computer og kaffekop. 

- Det var helt tilfældigt, at det blev skolen. Skæbnen ville, at min partner og jeg kom herned og så det, og så var vi solgte, fordi vi kunne se muligheder. Der var intet andet end hvide vægge, men så løb drømmene af med os, og det udviklede sig til at involvere flere og flere mennesker, siger Alexander Bengtsen.

En anderledes form for kontor

I dag huser kontorkollektivet 19 iværksættere. En af dem er smykkedesigner Karen Marie Schnedler, som driver virksomheden Tiny Riot Studio. Hun valgte at få kontor hos Silicon VØ, fordi stemningen er anderledes end de fleste andre steder.

- Folk har en anden mentalitet her end andre steder, fordi de selv styrer, hvad de har lyst. Jeg er her selvfølgelig for at arbejde, men hvis der er gode bølger, så er det ud på vandet, og så får man det til at passe, siger hun.

Silicon VØ har lige nu plads til godt 30 iværksættere, men i fremtiden bliver fællesskabet måske endnu større.

- Lige nu er målet bare, at vi kan skabe det her sted, og det kan hænge sammen økonomisk, og det synes jeg egentlig, vi er meget godt på vej til. Når det er sket, må vi se, hvad der sker, siger Alexander Bengtsen.

Silicon VØ har indtaget de gamle skolebygninger i Vorupør med et anderledes kontorfællesskab.