Iværksætter rykker fra København til Vorupør

Mads Ring har taget den lange tur fra København til Vorupør med sin surfboard-iværksætterdrøm. I Klitmøller er der for mange københavnere, mener han.

Han er kommet til Vorupør siden 2005, så derfor var der ingen tvivl om, at det skulle være her. Derfor kan byen nu stolt sige, at den har en iværksætter, der producerer oppustelige surfboards til børn til windsurfing og stand up paddling (SUP). 

Man skulle dog tro, at det ville være oplagt at tage til Klitmøller med netop sådan en iværksætteridé, men nej:

- Der er for mange københavnere i Klitmøller, joker Mads Ring, der er uddannet designer og nu også kan kalde sig indbygger i Vorupør.

Hawaii, ikke Cold Hawaii

Mads Ring har altid surfet, og det er også derfra, at idéen til firmaet er skyllet ind over ham.

Han har blandt andet boet på Hawaii og i Caribien, men nu er turen altså kommet til Vorupør - og ikke Cold Hawaii, der ellers har budt mange iværksættere velkommen. Det er en beslutning, han bestemt ikke har fortrudt. 

- Den første dag kom erhvervsforeningen med en kurv med vin og chokolade. Det er jo helt vildt, siger han. 

Måske ny erhvervsby

Han har taget sin kæreste med sig, og sammen har de startet selskabet Whipperkids. I øjeblikket holder de til i de tidligere klasselokaler på Vorupør Skole. Men det er kun midlertidigt, for snart flytter de ind i Vorupør Erhvervshus. 

Det sker som en del af Vorupør i Udvikling, som også har trukket firmaet Natur og Kultur til, som arrangerer guidede ture i Nationalpark Thy. 

Mads Ring er flyttet fra København til Vorupør for leve og drive virksomhed ved vestkysten.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.