IT-virksomhed håndplukker elever i folkeskolen

IT-virksomheden NetIP har taget nye metoder i brug for at tiltrække arbejdskraft. Allerede i folkeskolen kontakter de elever med talent for IT.

17-årige Magnus Bro var første gang i kontakt med it-virksomheden Netip i folkeskolen. Nu er han elev i virksomheden.
17-årige Magnus Bro var første gang i kontakt med it-virksomheden Netip i folkeskolen. Nu er han elev i virksomheden.

 

2:13
 

Virksomheden NetIP får omkring 300 ansøgninger til deres elevpladser om året, men det er svært at finde de bedste. Derfor forsøger virksomheden lige som inden for sportens verden at spejde talenter i en tidlig alder. I to år har Thisted-virksomheden rekrutteret elever direkte fra folkeskolen med stor succes. To nye elever er netop begyndt, og i øjeblikket har virksomheden 12 elever ansat ud af 75 medarbejdere.

- Det handler om at få de bedste. Vi kører et stramt program med dem, det er en fem-årig uddannelse, som kræver prøver hen af vejen, siger Carsten Hedemann, der er administrerende direktør i NetIP. 

For at få de bedste er det nødvendigt at være tidligt ude, lyder det fra direktøren derfor den utraditionelle rekrutteringsmetode.

- Vi må erkende at i vores branche ligesom i mange andre brancher, er det et problem at skaffe kvalificeret arbejdskraft, specielt i det område vi er i. Derfor har vi et tæt samarbejde med skolerne. Vi siger til dem, at hvis der er nogle med interesse inde for it, så send dem ud til os til en uforpligtende snak, selvom de kun går i 8-9-klasse, siger Carsten Hedemann. 

En af de unge, Netip fangede i folkeskolen, er 17-årige Magnus Bro, han startede i virksomheden for en måned siden. Men det er langt fra hans første møde med virksomheden. Første gang var i forbindelse med skolepraktik i 7. klasse for fire år siden. Nu er han i gang med at uddanne sig til datamatiker med elevtid hos NetIP. Han er glad for at virksomheden har spottet ham.

- Der er folk i folkeskolen, som sidder uden at vide, hvad de skal, selvom de godt kan finde ud af noget. I stedet for at de falder hen og ikke bliver brugt til noget, er det godt, hvis virksomhederne holder øje med deres potentiale, siger Magnus Bro.

Fra den første kontakt har virksomheden inddraget Magnus Bros forældre. De har bakket ham op hele vejen, også selv om Magnus valgte sin karriere i en tidlig alder.

- Der er andre unge mennesker, der ikke ved, hvad de vil med deres fremtid. Han var fuldt og fast besluttet på, at det var den har vej, han ville, så det bakker vi selvfølgelig op om, siger Magnus Bros far, Morten Bro.

Når Magnus Bro har færdiggjort sin uddannelse, håber han at der venter ham en fremtid i Netip.

- Jeg drømmer om at færdiggøre mit skoleforløb og eventuelt få en arbejdsplads her, siger han.

Uddannelsen til datamatiker tager fire et halvt år.