Ingen plads til nye vindmøller

Langt om længe er vindmølle-testcenteret i Østerild ved at være fyldt op. Den sidste mølle bliver sat op ved årsskiftet.

Der har været problemer med at få fyldt op med vindmøller i det nye Nationale Testcenter for Vindmøller i Østerild. Men nu er de sidste aftaler kommet på plads, så inden længe er der fuldt booket.

Testcenteret har plads til i alt syv vindmøller og lige nu er seks af pladserne optaget. Den sidste vindmølle bliver sat op omkring årsskiftet.

Ramt af finanskrisen

Der har været store problemer med at få pladserne lejet ud, siden man for cirka tre år siden startede arbejdet. Det fortæller Poul Hummelshøj, sektionsleder, DTU Vindenergi.

- Der er ingen tvivl om, at vi har været ramt af finanskrisen og efterdønningerne af den. Firmaerne turde ikke tage så mange risici. Men pludselig kom ansøgerne, siger Poul Hummelshøj.

Testcenteret bliver aldrig færdigt

Efterspørgslen på testpladserne er lige nu så stor, at der godt kunne lejes endnu flere pladser ud. Vindmøllerne står der i en begrænset periode, så selvom der er fyldt i øjeblikket, bliver der plads til nye testmøller indenfor et par år.

- Det fantastiske er, at vi aldrig bliver færdige. Vi sætter prototyper op, som står i halvandet til to år. Så bliver de pillet ned, og der kommer en ny mølle op, siger Poul Hummelshøj.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Miljø.