Indsejling gik galt - fiskekutter brød i brand på vej i havn

De to mænd, der var på kutteren, kom intet til under branden.

Arkivbillede. Foto: Arkivfoto af Daniel Mikkelsen

To mænd fik sig torsdag eftermiddag en forskrækkelse, da de på en ellers rutinepræget tur var på vej i havn i Hanstholm i deres fiskerbåd.

Under indsejlingen begyndte det pludselig at ryge fra motorrummet, og de mistede samtidig både el og styring af bogen.

Læs også 25-årig sigtet for brandstiftelse ved Vestre Søbad – opdaget af håndværkere

Det fortæller Mogens Hansen, der er indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab.

- De fik tilkaldt Farvandsvæsenet, der satte to både i vandet og sejlede ud til dem. De fik mændene ombord og slæbte skibet i havn, hvor brandvæsenet holdt og ventede på dem, siger indsatsledere.

Her fik brandvæsenet slukket branden, og røgdykkere konstaterede, at branden ikke havde bredt sig til andre rum end motorrummet, ligesom det blev konstateret, at branden var startet i nogle elinstallationer.

- Men der er blevet noget sodet til i styrehuset og motorrummet. Så der skal noget af en rengøring til, forklarer Mogens Hansen.

Da branden var slukket, undersøgte røgdykkerne, om der eventuelt var steder med ild eller glæder, som umiddelbart ikke kunne ses med det blotte øje.

- Vi havde røgdykkere nede, fordi vi skulle undersøge, om branden havde bredt sig. Så går man ned med røgdykkere og et termisk kamera og undersøger, om der er ildlommer. Det var der så ikke, siger indsatslederen.

Derfor kunne beredskabet sætte ventilationsudstyr på, så maskinrummet igen kunne blive sikkert at gå ned i.

De to mænd, der var på båden, da den brød i brand, kom intet til.