Indbrud i Forsvarets bunker: Historisk genstand og kontanter stjålet

Nabo til bunker opdagede torsdag morgen, at hængelås til Forsvarets bunker var brudt op.

(Genrefoto)
(Genrefoto)
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Natten til torsdag var der indbrud i en af Forsvarets bunkere i Hanstholm, lyder det fra Niels Kristensen, politikommissær ved lokalpolitiet i Thisted.

Ifølge politiet var det naboen til bunkeren, der bemærkede, at døren stod åben.

- Det usædvanlige syn fik naboen til at ringe til Forsvaret og forklare, at deres dør stod åben. Det fik dem til at rykke ud. Og de kunne hurtigt konstatere, at der havde været indbrud, siger han.

Politikommissæren kan yderligere fortælle, at der blev stjålet en udkigskikkert til en værdi af 10.000 kroner og 200 kroner i kontanter.

Tyven var hurtigere end Hjemmeværnet

Bunkeren, der ligger på Roshagevej i Hanstholm, har i lang tid været brugt at Hjemmeværnets flådeenhed, Flotille 121.

Men grundet den efterhånden knap 80 år gamle bunkers tilstand, er de flyttet i nye lokaler, lyder det fra Martin Schulz, der er chef for Hjemmeværnets Flotille 121.

Ifølge flotillechefen har bunkeren derfor - ud over et par møder her og der - længe stået ubrugt med en plan om at blive tømt, og han ærgrer sig over, at de ikke fik det gjort før indbruddet.

- Vi er meget ærgerlige over, at kikkerten er blevet stjålet. Den havde stor affektionsværdi for vores enhed, siger Martin Schulz, der understreger, at hans enhed havde planer om at flytte kikkerten med til de nye lokaler for at minde alle i enheden om en historisk tid før teknologisk overvågning.

Hjemmeværnsenhedens hverdag fortsætter i de nye lokaler – uden den historiske kikkert – og planen er stadig at få tømt bunkeren:

- Vi bliver nok til hurtigere til at få bunkeren ryddet nu, siger en ærgerlig Martin Schulz.

Det bliver efterfølgende op til Forsvarets Ejendomsstyrelse, FES, hvad der skal ske med bunkeren.