Idrætsforeninger beskyldes for snyd

Tre idrætsforeninger i Østerild skal betale penge tilbage til Thisted Kommune, som mener foreningerne har fået for meget.

Tre idrætsforeninger i Østerild skal nu betale ialt 203.000 kroner tilbage, som Thisted Kommune mener de har fået for meget. I første omgang for uberettiet tilskud i 2009.

- Vi kan jo ikke gøre andet, for de midler de har tilegnet sig uretmæssigt, tilhører andre, forklarer udvalgsformand Mogens Kruse, formand for Børne- og Familieudvalget. Han peger på at kommunen ikke har fået den dokumentation for 2009, som kommunen har bedt om, og i øvrigt endnu slet intet fra 2010 og 2011.

Klubberne vil ikke betale

Det er Østerild Squash-, Motions- og Badmintonklubber, som nu må til lommerne og finde de mange penge. Men det afviser kasserer Mogens Pedersen.

- Alle muligheder er åbne lige nu. Men vi vil i hvert fald ikke finde os i det og vi vil ikke betale pengene tilbage, siger han.

Han understreger, at kommunen både har fået dokumentation for 2010 og 2011 og er i øvrigt uforstående overfor, hvad det er for en dokumentation der mangles, for 2009.

Kan få fremtidige konsekvenser

Udvalgsformand Mogens Kruse regner med at de tre klubber betaler kommunens krav. Ellers vil kommunen hente pengene hjem ved at lade være med at udbetale de kommende penge, klubberne skal have efter fritidsloven. Men det kan betyde, at klubberne i sidste ende må lukke, frygter kassererer Mogens Pedersen.

Ifølge Thisted Kommune er der 260 foreninger i kommunen. Kun de tre foreninger i Østerild opfylder ifølge kommunen ikke kravene om dokumentation, som ønsket.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.