I Thisted har de fundet løsningen på manglende kvindelige fodboldtrænere: Ligaspillerne skal også være trænere

FC Thy-Thisted Q har som den første klub i Danmark fundet en løsning på, hvordan der bliver uddannet flere kvindelige trænere. Ligaspillerne skal på skolebænken og have trænerlicens.

I dag er kun fire procent af fodboldtrænerne i Danmark kvinder, og det er en udfordring, da der eksempelvis på landsholdet er et krav om, at der skal være mindst en kvinde på trænerbænken.

Men FC Thy-Thisted Q har som den første klub i Danmark fundet en løsning på, hvordan der bliver uddannet flere kvindelige trænere. Her skifter ligaspillerne nemlig fodboldstøvlerne ud med pen og papir, og tager de første skridt på vej mod en trænerlicens.

- Danmark mangler kvindelige trænere, og der er kun et sted, hvor man for alvor kan finde og rekruttere dem, og det er blandt de aktive spillere, siger Bent Andersen, der er formand og talentchef for FC Thy Piger.

FC Thy-Thisted Q er den eneste klub i Danmark, der tilbyder en uddannelse til ligaspillerne. Tanken er, at de den dag fodboldkarrieren er slut, er de klar til at fortsætte som trænere.

- Det er en rolle, jeg godt kan se mig selv i, så det er noget, jeg helt sikkert håber på sker i fremtiden, siger Line Kristensen fra FC Thy-Thisted Q.

Hun bliver bakket op af sin holdkammerat Lise Dissing.

- Jeg synes, det er sjovt, og jeg får virkelig lyst at være den gode træner, som jeg selv har mødt, dengang jeg var barn. Jeg vil gerne give en masse videre til pigerne, siger hun.

Hun mener, at kvinder og mænd kan være lige gode trænere, men at kvindelige trænere bedre kan forstå de unge pigespillere.

- Diversiteten i, at det ikke kun er mænd, der står på sidelinjen, vil helt klart gøre noget godt. Desuden kan man som kvinde gå med i omklædningsrummet og have en lidt anden rolle end en mandlig træner.

2:31
Der mangler kvindlige fodboldtrænere i toppen af sporten. Derfor vil FC Thy-Thisted Q som den første klub uddanne sine ligaspillere.