I december brændte Manfred og Anitas livsværk – i dag er der rejsegilde

​Det nedbrændte bolsjemuseum i Thy er godt på vej til at blive genåbnet.

Manfred og Anita Müller kan snart åbne deres bolsjemuseum igen, efter en brand hærgede deres livsværk i december. Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Det er ikke mere end 105 dage siden, Manfred og Anita Müllers bolsjemuseum stod i så store flammer, at livsværket var i overhængende fare for at lukke.

Læs også Manfreds livsværk brændte ned: Nu bygger vi det igen

I dag var der så rejsegilde på ’Frøken Fines Bonbonmuseum’ i Thy, der genopstår fra asken med stor hjælp fra lokalområdet.

- Det betyder rigtig meget efter den dårlige oplevelse i december. Det er en rigtig god dag for mig og for alle de andre, som har været med, siger Manfred Müller.

- Det er et flot syn. Jeg er meget berørt. Vi har glæder os meget til at føre det op igen, og vi er kommet så langt nu, lyder det.

00:12

Manfred Müller er lykkelig over, at bolsjemuseet inden længe kan slå dørene op igen. Video: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Luk video

Livsværket brændte ned

I branden mistede museet stort set alt, der var i bygningen. 20 års arbejde gik ganske enkelt op i røg.

Teknikere fandt efterfølgende ud af, at det var en kortslutning i et kabel, som havde startet branden.

00:24

Manfred Müller var magteløs, da branden hærgede hans bolsjemuseum.

Luk video

Ulykken tog dog ikke modet fra den 68-årige tysker, der sammen med sine kone og økonomisk støtte fra lokalsamfundet nu er godt på vej til åbne museet igen.

- Det er vores livsværk, og det var næsten væk, da alt brændte. Vi er heldige med at komme i gang igen, forklarer Manfred Müller.

Det er planen, at der allerede skal produceres bolsjer igen om få måneder, mens den officielle åbning af museet sker den 1. juli. 

02:19 Luk video
28:08

TV MIDTVEST har besøgt museet i 2015. Her kan du se programmet om bolsjemesteren fra Svankjær.

Luk video

Læs også Se billederne: Manfreds livsværk gik op i røg