Hul på gasledning ved Thisted – Indsatsleder kalder situationen for ’heldig’

Der har ikke været fare for eksplosion ved gasudslippet.

Drænarbejde har lørdag eftermiddag været skyld i, at der er gået hul på en gasledning. Det oplyser indsatsleder Claus Sejer Pedersen fra Nordjyllands Beredskab.

Hullet er kommet på en ledning på en sidevej til Klitmøllervej i nærheden af Skinnerup Kirke ved Thisted. Bruddet betyder, at nogle borgere vil mangle gas i de kommende timer.

- Vi har fået lukket gassen af og gravet ned til, hvor bruddet er. Det er et lidt større brud, end vi lige troede. Så nu vil vi prøve at se, om der er brudt længere fremme på ledningen. Vi skal forsøge at holde grundvandet væk. Men det går så hurtigt, så nu kommer der en slamsuger og hjælper os, fortæller indsatslederen.

Indsatslederen siger, at tidshorisonten er på seks til otte timer fra tidspunktet for bruddet, der skete klokken 16.

Ingen fare for eksplosion

Når der sker et brud på en gasledning, er der altid fare for, at der sker en antændelse.

Indsatslederen fortæller dog, at de har været heldige i denne omgang.

- Der er altid en risiko for antændelse, når det er gas. Men vi er så heldige, at det ligger under meget vand, så det får egentlig bare vandet til at boble, fordi gassen presser vandet op. Så der har ikke været fare for eksplosion.

Klokken 18.30 venter brandvæsenet på, at der kommer en vogn fra Viborg med nogle nye rør, som skal erstatte de rør, der er gået hul på.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.