HoHoHo: 12 julemænd bag kæmpe fest for udsatte børn

Ifølge Røde Kors bliver årets jul presset for mange familier. Det vil en gruppe julemænd gøre noget ved. I dag samlede de 250 børn i Thisted.

2:13
250 børn fik en tidlig julegave, da Thisted handelstandsforening og Dansk Julemands Laug afholdt juletræsfest
Foto: Kathrine Sejersbøl Tobiasen, TV MIDTVEST

Det var med en forventning om gang i den og sang i den, da hele 12 julemænd inviterede børn og barnlige sjæle fra Thy til julefest i JP Jacobsen Centeret i Thisted.

- Jeg håber bare, det bliver halvanden times julemagi, fortæller Michael Vendelbo, der er Handelschef i Thisted By. 

Bag arrangementet stod Dansk Julemands Laug, der i samarbejde med Handelstandsforeningen i Thisted havde inviteret 250 børn. Alle var velkomne, men 100 billetter var øremærket nogen, der kunne trænge til lidt ekstra julehjælp. 

- Det er dem, der måske har det lidt svært eller ikke har så meget selv. Dem har vi fået hjælp til at invitere igennem nogle organisationer. Herudover har vi inviteret 50 ukrainske flygtninge, der bor her i Thy, siger Michael Vendelbo. 

Handelschefen i Thisted By håber, festen kan blive en tradition
Handelschefen i Thisted By håber, festen kan blive en tradition
Foto: Kathrine Sejersbøl Tobiasen, TV MIDTVEST

250 julesmil

Programmet bød først og fremmest på sanglege og dans omkring juletræet, men der var også trylleshow og slikposer, inden børnene blev sendt hjem med en lille julegave. 

 - Det er et rigtig godt arrangement, det er rigtigt godt, de gør det for byen, og det er også noget, børnene elsker. Bare det, der er en julemand, det har utrolig meget at sige, siger Emma Tidemann, der er til fest med sin datter.

Festen varede halvanden time og bød på sang, dans og magi
Festen varede halvanden time og bød på sang, dans og magi
Foto: Kathrine Sejersbøl Tobiasen, TV MIDTVEST

Også Karina Konge er til stede med sin datter og børnebørn. Hun synes også, det er hyggeligt.

- Der er så mange, og børnene kan godt lide det, siger Karina Konge. 

Julemanden fra Nord

Til at lede julefesten stod de 12 julemand stærk fra Dansk Julemand Laug. 

TV MIDTVEST traf Julemanden fra Nord, der var glad for at vær en del af gildet. 

- Der er jo ikke noget der er skønnere for en julemand end at være sammen med glade børn og glade voksne. Her er der jo også kommet nogle børn, som ikke altid kommer til juletræsfest. Det er lige, som vi elsker det, fortæller Julemanden fra Nord. 

Ifølge medarrangør og Handelschef, Michael Vendelbo, er han og Dansk Julemands Laug allerede i færd med at tale om en gentagelse af succesen næste år. At dømme ud fra Julemanden fra Nords humør kunne han nok godt lokkes.  

- Det er bare det bedste job i verden ho ho ho, afslutter Julemanden fra Nord. 

Mødrehjælpen, Home-Start, Elsk Thisted og Familienetværket var nogle af de organisationer, der havde hjulpet med at formidle invitationerne.