"Høfte 90" skudt igang

Stor international skulpturfestival I Agger med 58 udvalgte kunstnere åbnede i dag.

I Agger har foreningen AggerEvents  længe arbejdet på at arrangere en storslået skulpturfestival med høfde 90 som centrum. I dag kan "Høfde 90" International Skulpturfestival byde publikum velkommen.

140 værkerProjektet er allerede rygtedes i kunstnerkredse over det meste af Europa. Rigtigt mange har udtrykt ønske om at få lov til at deltage. Af disse har kunstnerisk konsulent på projektet, Kirsten Barlit, Skulpturhaven, Svankjær udvalgt 58 kunstnere, som tilsammen kommer med ca. 140 store og små værker.

Udfordring

For kunstnerne er det en særlig udfordring at skabe kunst, der spiller sammen med havet, bølger, blæst og naturen i det hele taget. For de værker der bliver opstillet direkte på høfde 90, vil man opleve, at værkerne den ene dag spejler sig i havet, og næste dag måske bliver oversprøjtet af bølger, og så næsten forsvinder en dag i skumsprøjt og/eller sandfygning.

Agger som galleri

Udover høfde 90 og stranden omkring  opstilles værker gennem hele byen, hvor der er egnede pladser til det, ligesom der arrangeres en Baltisk særudstilling i Centerbygningen på Agger Tange Feriecenter, fortæller formanden for AggerEvents, Kaj Thomsen.

"Høfde 90" International Skulpturfestival afvikles i perioden 1. - 15. august.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Kultur.