Hjertepatienter kan se frem til behandling i Thisted

En særbevilling fra Regionsrådet betyder, at hjertepatienter nu to gange om ugen har mulighed for behandling i Thisted.

Mandag åbner Regionshospital Nordjylland et hjertemedicinsk dagshospital i Thisted. Det betyder, at der to dage om ugen bliver åbnet for servicering af hjertemedicinske patienter i Thisted.

-Vi skaber en bedre service og flytter en vigtig funktion tættere på patienternes bopæl, siger hospitalsdirektør Henrik Larsen.

Det er patienter fra Thy, Mors og den vestlige del af Jammerbugt Kommune, som særligt får gavn af tilbuddet. De bliver i øjeblikket sendt til udredning, behandling og kontrol på Aalborg Universitetshospital.

Økonomisk støtte fra Regionsrådet

Det er en særbevilling fra Regionsrådet, der har givet Regionshospital Nordjylland mulighed for at rykke hjertebehandlingen tættere på patienter, som bor i området omkring Thisted. 

-Det her er første skridt i retning af at skabe et nyt hjertemedicinsk daghospital i Thisted. I første omgang sker det ved, at vi får kardiologer fra hospitalets klinik i Hjørring til Thisted to dage om ugen, siger Grethe Kirk, som er klinikchef i Fællesklinik Thisted.

Daghospitalet vil være åbent på to hverdage mellem 8 og 18. Målet er dog, at dagshospitalet på et tidspunkt skal holde åbent på fuld tid.

- Men allerede det, at vi nu tager de første skridt til at skabe det to dage om ugen, betyder et fagligt løft til både læger, sygeplejersker og lægesekretærer i Fællesklinikken i Thisted, siger Grethe Kirk.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sundhed.