Historisk aften på Bette Balkan: - Nu skinner solen lidt mere

Mors-Thy Håndbold har for første gang kvalificeret sig til Final 4 - og regner med opbakning fra 1500-2000 fans, hvis det bliver tilladt til den tid.

Onsdag aften blev der skrevet håndbold-historie på Mors.

For første gang i klubbens historie kvalificerede Mors-Thy Håndbold sig til pokalturneringens Final 4-stævne. Det skete ved at slå lokalrivalerne fra TTH Holstebro 35-31 hjemme i Nykøbing.

- Stemningen var helt euforisk, men samtidig skulle vi lige knibe os lidt i armen. Jeg tror ikke helt, at det er gået op for os endnu. Det er altid sjovt at slå et tophold som Holstebro - men denne gang var det noget helt specielt. Det var en historisk aften, lyder det dagen derpå fra klubbens sportsdirektør Henrik Hedegaard.

Triumfen kom midt i en udfordret tid for klubben og lokalområdet. Thyboerne må på grund af regeringens corona-restriktioner ikke krydse kommunegrænsen, med mindre de har et uopsætteligt ærinde eller bestrider et kritisk vigtigt job. 

Tre af Mors-Thys spillere, der bor i Thy, har derfor valgt midlertidigt at flytte til Mors for at kunne komme til træning og kamp. 

Flyttet til juni

- Vi respekterer selvfølgelig anbefalingerne. Og det her er trods alt kun håndbold. Der er nogen, der er meget mere udfordrede end os. Men en sejr som den i går var lige, hvad vi trængte til - både spillerne og alle dem, der bakker os op. Nu skinner solen lidt mere, siger Henrik Hedegaard.

Final 4-kampene, der skal spilles i Jyske Bank Boxen i Herning, er blevet flyttet juni i håbet om, at det tid den tid bliver muligt at lukke flere tilskuere ind. Og hvis det sker, kan de blå fra Mors-Thy formentlig se frem til en kæmpe opbakning.

- Lur mig om der ikke kommer 1500-2000 tilskuere fra Mors og Thy, hvis det bliver tilladt, siger sportsdirektøren.

Ud over Mors-Thy har Skjern Håndbold, Aalborg Håndbold og GOG også kvalificeret sig ti Final 4.

I ligaen ligger Mors-Thy i øjeblikket på syvendepladsen. Klubbens målsætning er at nå blandt de otte hold, der kommer med i slutspillet.