HF-Cold Hawaii udvider antallet af pladser

Det er blevet så populært at tage en HF-uddannelse kombineret med surf, at HF-Cold Hawaii nu udvider med 15 ekstra pladser.

Der er rift om pladserne på HF-Cold Hawaii i Klitmøller. Så meget at skolen nu udvider uddannelsen med 15 ekstra pladser, så der i alt er plads til 45 efter sommerferien.

- Vi er brændt igennem med, at vi faktisk har et rigtig godt uddannelsestilbud til unge, hvor de både får en gymnasial uddannelse, altså en 2-årig HF, og samtidig giver vi dem en masse gode oplevelser og kompetencer. Da vi startede, troede vi, at vi havde et godt tilbud, men nu har vi været i gang i fire år, og det er rigtig dejligt, at det går sådan her, og lidt overrasket er jeg selvfølgelig, siger Erik Dose Hvid, vicerektor og HF-uddannelseschef på Thy Mors HF & VUC.

Den særlige HF-linje, der er en kombination af undervisning og surfing, trækker folk til fra hele landet, og den store efterspørgsel er et tegn på en ny uddannelsesform, der virker.

- Denne her uddannelse er et billede på det arbejdsmarked, vi får i fremtiden, hvor man skal være en projektmedarbejder, som springer fra projekt til projekt på samme måde, som en surfer skal springe fra bølge til bølge og være klar og gribe chancen, når den er der, siger Erik Dose Hvid.

Eleverne på HF-Cold Hawaii bor til dagligt på Klitmøller Gl. Kro ikke langt fra Vesterhavets bølger. Lige nu bor de i alt 30 surfglade elever på kroen, men fra efter sommerferien bliver antallet udvidet til 45.

- Jeg kan godt lide det, det er rigtig fedt. Det er stille og roligt. Det er en livsstil, jeg godt kan lide. Nu har jeg også gået på efterskole, men det her er lidt noget andet. Man lever og bor sammen og bliver lidt en familie, også med lærerne, siger Johannes Møller, der går på 1. årgang på HF-Cold Hawaii.

Allerede nu er der næsten fyldt op til et nyt hold med start i august.

Efterspørgslen for at blive optaget på HF-Cold Hawaii-linjen i Klitmøller er så stor, at Thy-Mors HF & VUC udvider

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Uddannelse.