Her skal håndlavede stofposer redde miljøet

​I Thy syer de på livet løs for miljøets skyld.

- Kig i gemmerne, fisk dit gamle dynebetræk frem, sæt dig til symaskinen og kreer et bæredygtigt alternativ til indkøbsposen af plastik.

Sådan lyder det i Facebook-gruppen Sy for Thy. De vil nemlig kæmpe imod den belastning, som de mange plastikposer i verdens butikker er for miljøet.

- Der skal gøres noget ved den kæmpestore forurening, som vi ser, og som vi ser meget tydeligt i vores område, hvor vi har natur tæt på, fortæller den ene initiativtager Didde Krabbe Johannesen til TV MIDTVEST. Hun startede projektet i samarbejde med kollegaen Hanne Nordentoft.

Didde Krabbe Johannesen er skolelærer. Og det var da også netop på skolen, at idéen til det nye tiltag kom. Det skete i forbindelse med et projekt om bæredygtighed.

- Målet er, at vi skaber noget opmærksomhed, og at vi får de folk, der ikke interesserer sig for klima og natur til at opdage, at der faktisk er et problem, fortæller hun.

Rykket ind i klasselokalet

Derfor syer eleverne på Vestervig Skole nu forskellige stofposer i håndarbejde. Samtidigt har frivillige også sat sig til symaskinerne og så er der blevet startet et samarbejde med Hanstholm Asylcenter.

Poserne vil ende hos de lokale købmænd i Agger og Hanstholm, og flere har allerede sagt ja, selvom de tjener penge på salget af plastikposer.

- De syntes, at det var en rigtig god idé, fortæller Didde Krabbe Johannesen og tilføjer:

- Det er jo egentlig en forretning for dem at sælge plastikposer, men det siger også lidt om velviljen, at man siger, det vil man gerne være med til.

Stofposerne ender ved de lokale købmænd til pinse. Facebookgruppen ”Sy for Thy” har indtil videre 300 medlemmer.