Helligdage giver travlhed: Slagteriarbejdere skal på arbejde om lørdagen

Julen giver mange fridage i år, og det giver ekstra travlhed hos Tican. Her må folk arbejde om lørdagen.

Hellidagene ligger i år, så slagterimedarbejderne får meget fri i juletiden. Det betyder, at der må slagtes om lørdagen. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Normalt holder slagteriet lukket om lørdagen, men sådan er det ikke lige i øjeblikket.

Læs også Tican bygger til: - Vi har købt hele Strandvejen i Thisted

I år er der hele fem fridage for slagterimedarbejderne på Tican i Thisted i forbindelse med jul og nytår, og det har skabt ekstra travlhed, hvor de blandt andet bliver nødt til at holde åbent om lørdagen.

- Grisene holder jo ikke op med at voksne, fordi der er helligdage, så vi bliver nødt til at arbejde lidt ekstra, fortæller administrerende direktør Ove Thejls.

Han fortæller, at de inden jul har arbejdet fem lørdage fordelt på slagterierne i Thisted og Brørup.

God stemning

Her til morgen mødte cirka 250 slagterimedarbejdere ind klokken fem. Ove Thejls fortæller, at der ikke er dårlig stemning over, at de skal arbejde om lørdagen.

Læs også Danmarks travleste stærekasse står på Mors

- Medarbejderne er vant til det. De ved godt, at vi må arbejde på de her betingelser. Det kan være rigtig hyggeligt. I dag skal der også udleveres julegaver, forklarer han.

Slagteriet har arbejdet for at komme så lidt bagud som overhovedet muligt på trods af fridagene.

- Vi har gjort et stort stykke arbejde for at sikre, at vi kan få ordnet så meget som muligt inden jul. Blandt andet har vi sænket nogle af vægtgrænserne. Vi skal gerne have indhentet det, fortæller Ove Thejls.

Slagteriet forventer at være helt med igen i uge fem. Det betyder, at det også vil være nødvendigt at slagte nogle lørdage i januar.

00:48

Ekstra mange fridage i julen 2018 betyder, at de ansatte på slagteriet Tican i Thisted lørdag blev kaldt på arbejde

Luk video