Havbad er blevet til sandkasse

Danmarks største havbad er blevet forvandlet til én stor sandkasse. Vinterens kraftige storme betyder, at det kun få måneder gamle havbad i Vorupør er fuldstændig sandet til.

I sommer blev det første havbad på Vestkysten taget i brug, og havbadet i Vorupør var populært lige fra begyndelsen. Til nytår fik et par hundrede vinterbadere sig et koldt gys i det store bassin. Men nu er det slut, da vinterstormene har gjort havbadet til en kæmpesandkasse.

- Vi havde altid forventet, der skulle være en eller anden form for oprensning en tre gange om året, men det er klart, at det ikke lige var de her mængder vi havde regnet med, siger Ejgil Haurum, der er Drifts- og Anlægschef i Thisted Kommune.

Skal tømmes for 2000 kubikmeter sand

Formanden for teknik og miljøudvalg i Thisted Kommune frygter nu store ekstraudgifter oven i de 13 millioner, det kostede at lave havbadet.

- Her og nu er jeg fuld af optimisme, og vi skal nok finde en løsning, men jeg ved også, at det bliver dyrt. Vi er villige til at strække os langt, for ellers er de 13 millioner vi har brugt spildt, siger Kaj Kirk, der er formand for Klima og Teknik- og Miljøudvalget for Dansk Folkeparti i Thisted Kommune.

I første omgang vil det koste omkring 50.000 kroner at tømme havbadet for sand, og ifølge kystdirektoratet skal kommunen regne med lignende situationer i fremtiden, fordi bassinet ligger så tæt på havet.

Klik her og se et indslag om havbadet:

De kraftige vinterstorme Dagmar og Egon har efterladt det nye havbad i Vorupør som én stor sandkasse.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.