Hanstholmfirma løb med hovedprisen

Virksomheden Royal Danish Fish Group vandt den store Strategy-pris ved uddelingen af priser til virksomheder, der i særlig grad arbejder med bæredygtighed og social ansvarlighed.

 

De var glade for at være blevet nomineret, men efter uddelingen af priser er smilet endnu større hos Royal Danish Fish Group i Hanstholm.

- Det er helt vildt, og et kæmpe skulderklap for vores arbejde, fortæller adm. direktør Mogens Mathiasen.

Bæredygtighed i centrum

Virksomheden deltog i går på CSR Awards 2012 i Sønderjylland, hvor Dansk Standard hyldede virksomheder med under 100 ansatte, der i særlig grad har arbejdet med en strategi for bæredygtighed, der omfatter hele virksomheden. Uddelingen fik stor opmærksomhed, da tidligere præsident i USA Bill Clinton var hovedtaler.

Livsgrundlag for 400 familier

Royal Danish Fish Group, der opdrætter ål, har hovedsæde i Hanstholm. Gennem deres fiske-opdrætsanlæg i Ghana, Westh African Fish, har de skabt beskæftigelse og livsgrundlag for omkring 400 familier. Dertil kommer følgeindustrier i lokalområdet, og et engagement omkring skolegang og uddannelse til børnene og de unge.

Se et indslag fra august 2011, hvor Kronprinsesse Mary besøgte Royal Danish Fish.

Royal Danish Fish Group Hanstholm

 

Vinder på helheden

Prisen er en som virksomhederne skal indstilles til, og i begrundelsen for at tildele netop Royal Danish Fish Group hovedprisen lyder det fra dommerkomiteen:

-De vinder, fordi CSR strategien er forankret i hele forretningen, både udvikling, drift og omsætning. Med miljøforsvarlige produktionsmetoder viser Royal Danish Fish Group vejen for en branche i vækst, og demonstrerer, at det kan betale sig at drive bæredygtig forretning i både Danmark og Ghana baseret på etiske, sociale og miljømæssige principper og med inddragelse af lokalsamfundet, siger Anne Hasløv Stæhr, adm. direktør i Dansk Standard, som er formand for juryen i en pressemeddelelse.

Også en andenplads

Ud over Strategy-prisen fik Hanstholm-virksomheden også en 2. plads med hjem. Det var i kategorien "Global Partnership".