Hanstholm Havn slår rekord – hev fisk til havnen for 1,1 milliarder kroner

2019 blev et godt år for Hanstholm Havn, der bevarer sin position som Danmarks største havn for konsumfiskeri.

Der bliver solgt fisk for rigtig mange penge i Hanstholm.

Hanstholm Havn har offentliggjort sit regnskab for 2019, og det viser, at det går rigtig godt for havnen.

- 2019 blev endnu et godt år får Hanstholm Havn. Faktisk ligger resultatet over det forventede, udtaler Martin Vestergaard, der er bestyrelsesformand i Hanstholm Havn.

Tallene er ikke til at tage fejl af.

Havnene opnåede i 2019 en bruttofortjeneste på 26,2 millioner kroner mod 25,5 millioner kroner året før.

quoteI 2019 har vi set en ny tendens til, at især norske og danske fiskere vælger at transportere deres fisk fra norske havne til Hanstholm med lastbil for at opnå så god en handelspris som muligt.

Martin Vestergaard, bestyrelsesformand i Hanstholm Havn.

Resultatet før skat landede på 7,9 millioner kroner mod 6,2 millioner kroner i 2018. Det svarer til en fremgang på 28 procent.

Mængden er faldet, men priserne er steget

De flotte tal skyldes blandt andet, at der er blevet landet og håndteret fisk og skaldyr for 1,1 milliarder kroner.

Langt størstedelen kommer fra konsumfisk.

Samlet set er der sket et fald i mængden af konsumfisk og industrifisk, der bliver landet på havnen, men kiloprisen på konsumfisk er steget så meget, at det er lykkedes at hive omsætningsrekorden i hus.  

- Hanstholm Havn har gennem en årrække udmærket sig ved at have de højeste gennemsnitlige auktionspriser på Hanstholm Fiskeauktion. Derfor tiltrækker havnen i stigende grad fiskefartøjer fra både Danmark og de nærtliggende nabolande.

- I 2019 har vi desuden set en ny tendens til, at især norske og danske fiskere vælger at transportere deres fisk fra norske havne til Hanstholm med lastbil for at opnå så god en handelspris som muligt, udtaler Martin Vestergaard.

Hanstholm Havn oplyser desuden, at man forventer, at 2020 bliver på niveau med 2019.

Ved den yderste pynt ligger en havn. Den ligger der i regn og i sol. I medvind og i bølgegang. Frem til 2020 skal Hanstholm Havn udvides for en halv milliard. I tre programmer går TV MIDTVEST helt tæt på udvidelsen og den farverige historie.