Hanstholm Havn klar til millioninvesteringer

Bestyrelsen i Hanstholm Havn bebuder tocifrede millioninvesteringer i 2016. Havnen vil være Europas førende fiskerihavn. (Arkivfoto)

Driften og økonomien i Hanstholm Havn udvikler sig så godt, at bestyrelsen er klar til en millioninvestering i 2016 i den eksisterende havn.

Den nordvestjyske havn forventer i år at præstere et betydeligt overskud efter sidste års underskud på 40,7 mio. kroner.

- Fundamentet for havnen er i dag så stærkt, at en samlet bestyrelse er indstillet på at gennemføre de investeringer, som er nødvendige for at gøre Hanstholm Havn til den førende fiskerihavn i Europa inden for en kort årrække, siger bestyrelsesformand for havnen, Martin Vestergaard i en pressemeddelelse.

Samtidig med millioninvesteringen skal en udviklingsgruppe sideløbende udarbejde en businessplan for finansieringen af den planlagte milliardudvidelse af Hanstholm Havn.

Hanstholm Havn er Danmarks førende konsumfiskerihavn med landets største fiskeriauktion. De nye investeringer i den nuværende havn skal gøre det mere attraktivt at lande fisk i Hanstholm Havn. Samtidig skal forholdene for den bagvedliggende serviceindustri forbedres.

Bestyrelsesformanden vil ikke sætte præcise beløb på, hvad den samlede investering kan løbe op i.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.