Gymnasieelever tilbage i skole: - Fedt at få en afslutning på året

Fra onsdag er det ikke kun afgangseleverne, der har deres daglige gang på gymnasierne. Eleverne fra 1.g og 2.g er nemlig endelig vendt tilbage til skolebænken.

Efter mere end 10 ugers digital undervisning derhjemme, er elever fra 1.g og 2.g endelig vendt tilbage til gymnasierne.

Thisted Gymnasium og HF tog i dag imod 185 af slagsen, der i den grad var klar til at møde klassekammerater, lærere og fysisk undervisning igen.

- Jeg tror, det bliver rigtig, rigtig godt, men det bliver også anderledes, for man har bare lyst til at springe om halsen på dem, men det kan man bare ikke rigtig, siger Rebecca Pedersen Özoral, der går i 2.z på Thisted Gymnasium.

Eleverne blev sendt hjem den 12. marts, og lige siden har undervisningen foregået virtuelt – og det samme gælder den sociale omgang med vennerne.

- Det har været både godt og dårligt. Det der med, at man ikke rigtig har det sociale samvær, som man har, når man er heroppe på skolen, det har selvfølgelig været lidt en omvæltning. Også i forhold til hvordan man har taget imod læring og sådan noget, siger Rebecca Pedersen Özoral til TV MIDTVEST.

quoteJeg synes personligt, det er rigtig fedt lige at få en afslutning her på 2.g i stedet for bare at starte direkte i 3.g.

Rebecca Pedersen Özoral, 2.z, Thisted Gymnasium

Og det er ikke kun eleverne, der har savnet at møde fysisk op på skolen. Gymnasiets rektor foretrækker nemlig også den fysiske undervisning, selvom han uddeler ros til eleverne for deres måde at tackle lockdown.

- Jeg er så imponeret over, hvordan de har klaret det. De har virkelig måttet lide nogle afsavn, men ikke desto mindre, har jeg ikke hørt noget brok eller beklagelser. De har spurgt ind til nogle ting, og så har de faktisk anerkendt, at de er en del af løsningen for, at landet kan klare den her pandemi, siger Søren Christensen, der er rektor på skolen.

Selvom skoleåret for de elever, der er vendt tilbage i dag, allerede slutter igen om tre uger, så har det været vigtigt for dem, at de nåede at komme tilbage inden sommerferien.

- Jeg synes personligt, det er rigtig fedt lige at få en afslutning her på 2.g i stedet for bare at starte direkte i 3.g. Jeg synes, det ville være lidt synd, hvis man ikke fik en god afslutning, siger Rebecca Pedersen Özoral.

Og så markerer skolens genåbning jo også andet end startskuddet på fysisk undervisning.

- I og med at skolen åbner op, så betyder det jo også, at vi kan åbne lidt mere op for at være sammen med hinanden, og jeg tror, det var blevet en kedelig sommerferie, hvis ikke vi måtte være sammen så meget, siger eleven.

Tema

Coronavirus