Gylleproblemer hos landmænd

Mange landmænd står med gylle op til halsen efter den lange vinter. Så længe der er frost i jorden, må der ikke køres gylle ud.

Gylletankene hos landsdelens landmænd er fyldt helt op. Ifølge loven skal der være mindst 15 cm jord i overfladen, der ikke er frossen, før gyllen må køres ud. Derfor må flere landmænd låne plads i de efterhånden få ledige gylletanke hos hinanden.

- Vi må jo finde nogle tanke, der er noget plads i og så få det flyttet der over i nogle andre lagertanke. Så vi får det kørt det væk, og når det så bliver godt vejr, så må vi få det kørt tilbage igen, siger landmand Torben Christiansen.

Ekstra udgift

På Torben Christiansens gård producerer de mange svin 100.000 liter gylle om ugen. Det koster ca. 3000 kr. at flytte.

- Det er da klart det går mig på, fordi jeg ved jo også godt, at nu har vi ikke fået nedbør i to måneder, så det kan jo være at inden frosten er væk fra jorden, så regner det måske i tre uger, og så bliver det yderligere udsat, siger Torben Christiansen, der er landmand ved Thisted.

I Thisted Kommune arbejder de i øjeblikket på at afgøre 2 sager, hvor landmænd er blevet anmeldt for at kører gyllen ud ulovligt.

Hør landmand Torben Christiansen fortælle om problemerne med frosten:

Gylle

Se et indslag om problemerne med fyldte gylletanke:

Mange landmænd har problemer med, at de ikke har plads til mere gylle i tankene.