Grøn finale: I aften kåres de tre bedste idéer i Thy og på Mors

Teutonersalen på Thisted Gymnasium danner mandag aften ramme om en finale. Tre idéer skal være lokale pejlemærker for grøn adfærd.

Mandag aften bliver en konkurrence afgjort på Thisted Gymnasium. En konkurrence, der har som formål at fremme den grønne adfærd og gøre omverdenen opmærksom på idé- eller initiativrige borgere, virksomheder og ungdomsuddannelser i Thy og på Mors.

- Konkurrenternes forslag kan være med til at give inspiration til os alle. Men konkurrencen er også et greb for at sætte fokus på grøn omstilling, Thy og Mors, fortæller Helle Sommer, der er med i Fællesskabet Fremtidsgruppen Mors-Thy, til TV MIDTVEST.

Fremtidsgruppen Mors-Thy består af 11 politiske partier, der hvert år har fokus på et emne. Sidste år var det bosætning, og i år er det altså grøn adfærd.

De syv finalister

Syv finalister - tre vindere

Blandt de syv finalister er der tre borgere, to virksomheder og to ungdomsuddannelser, der på forskellig vis har grønne idéer. Klimaordfører fra de Konservative, Dansk Folkeparti, Venstre, Enhedslisten, Socialdemokratiet og de Radikale har nomineret finalisterne.

En jury bestående af Thisted og Morsøs borgmestre og repræsentanter fra det lokale erhvervsliv har udpeget de tre vindere.

De hædres med et æbletræ, to billetter til Alive Festival i Thisted og to billetter til Agger Athlon, som er en sportsfestival for hele familien i Agger.

TV MIDTVEST sender direkte, når vinderne bliver offentliggjort. Se med fra kl. 19.55.

Mød alle syv finalister her.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Natur.