Godt nyt fra Thisted: Dæmningen ser ud til at holde

Pumperne kører stadig på højtryk, men hvis vejrudsigten holder, ser Thisted ud til at undgå oversvømmelser.

Faren er ikke drevet helt over, men meget tyder på, at Thisted undgår voldsomme oversvømmelser fra Tingstrup Sø i byens udkant.

Søen er anlagt som en del af et klimasikrings-projekt, der skal kunne optage store mængder regnvand, men det ekstremt våde efterår har betydet, at søen er fyldt til randen, og den å, der skal lede vandet væk, kan heller ikke tage mere.

Det betyder risiko for oversvømmelser i midtbyen og i nogle nærliggende kolonihaver, og derfor rykkede beredskabet mandag ud med sandsække og mobile dæmninger, ligesom pumperne har kørt på højtryk. Og tirsdag morgen så indsatsen ud til at lykkes.

- Vi har pumpet hele natten, og vandstanden ser ud til at være faldet to centimeter. Så hvis vejrudsigten holder, og der ikke kommer store mængder regn, burde vi kunne holde vandet bag digerne, siger indsatsleder Lars Enevoldsen fra Nordjyllands Beredskab til tvmidtvest.dk.

Han fortæller, at der natten igennem har været seks mand, der har sørget for at holde pumperne i gang, og det arbejde fortsætter dagen igennem og måske også aftenen og natten med.

- Så der er nok nogen, der kommer til at holde jul ved pumperne. Vi vurderer situationen i løbet af dagen, men vi er meget afhængige af, hvordan vejret udvikler sig, siger Lars Enevoldsen.

SE OGSÅ: Indslag fra Thisted i nyhederne mandag aften.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Vejr.