God idé at tyvstarte valgkamp

Selv om statsministeren endnu ikke har trykket på valgknappen, tyvstartede et par folketingskandidater i dag valgkampen her i landsdelen.

Ingen kender endnu datoen for folketingsvalget i år, men det blæser den konservative Tove Videbæk og socialdemokraten Simon Kollerup på. I dag tyvstartede begge kandidater deres valgkamp og gik på jagt efter stemmer.

Tove Videbæk  gik på gaden i Ikast for at fiske efter konservative stemmer. De konservative i Ikast-Brande har lavet en ny kampagneledelse, og den skulle prøves af ude i virkeligheden.

- Det er rigtig, rigtig vigtigt, at vi kommer ud i god tid, så det ikke bare er de tre uger, hvor folk massivt får kastet politik i hovedet og alle mulige meninger. Så tror jeg, folk kan blive forvirrede. Det er godt, at vi kommer lige så stille i gang og fortæller folk om vores budskaber, siger Tove Videbæk.

I Sjørring Hallen kickstartede Simon Kollerup sin valgkamp i Thy og på Mors.  I hallen var der  valgplakater på væggene, beachflag og live-musik. Og  Simon Kollerup holdt efter amerikansk model  en tale om den kommende valgkamp og de nye lokale kampagnetiltag.

- Vi lavede et brag af en lokal valgkamp sidste gang med et flot lokalt resultat. Det skal vi gøre endnu bedre næste gang, derfor lancerer jeg nye aktiviteter, som skal bringe os i endnu tættere dialog med den enkelte thybo og morsingbo, siger Simon Kollerup.

Og faktisk er det en ret god idé at tyvstarte valgkampen. Det mener valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet.

- Jo mere valgkamp, du kan føre, når der ikke er valgkamp, jo bedre. Når først valget er udskrevet, bliver vælgerne bombarderet med informationer. Vælgerne er lige nu mere åbne og har paraderne nede. De er mere modtagelige for det, politikerne vil fortælle dem. Så faktisk er det ret smart af Tove Videbæk og Simon Kollerup at komme på banen allerede nu, understreger Kasper Møller Hansen.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.