Gårdejer klager over politiet

En gårdejer i Østerild klager nu over politiets metoder under skovrydningen i Østerild.

En gårdejer som husede demonstranter mod træfældningen i Østerild, klager nu over politiet.

Ifølge gårdejer Anders Kristensen Bundgaard, har poltiet, uden tilladelse, været inde på hans landbrugsejendom Røgildgård, hvor han husede flere demonstranter.

Anders Kristensen Bundgaard havde givet demonstranterne tilladelse til at slå telte op på hans grund. Af samme grund har politiet, ifølge Anders Kristensen Bundgaard, kørt ind på grunden og lyst med store projektører.

- De har været inde i laden hvor aktivisterne var. En nat kørte de ind på min grund og lyste det hele op med projektører. Men de havde altså ingen ret til at være på grunden, fortæller Anders Kristensen Bundgaard.

Nægtede at vise legimitation

Både han og sønnen oplevede, at flere betjente ikke ville vise legimitation, da de blev spugt om det. I flere situationer under fældningen af skoven i Østerild føler Anders Kristensen Bundgaard, at politiet bevidst er gået over stregen.

- Man skulle næsten tro at politiet chikanerer med fuldt overlæg for at fremprovokere en situation, hvor aktivisterne kommer til at overtræde loven, siger Anders Kristensen Bundgaard.

Klagen går på, at politiet ikke fremviste dokumentation for, at der kunne fremføres en lovlig ransagning eller anden adfærd på grunden. Derudover er episoden hvor aktivisten Amos Spenner blev bidt af en politihund en del af klagen, som er stilet direkte til politidirektør ved Midt- og Vestjyllands politi, Jens Kaarsgaard.

Røgildgård ligger midt i det område, hvor det kommende testcenter for store vindmøller skal ligge. En stor del af ejendommen står til at blive eksproprieret.