Gamle soldaterkammerater fejrer 65-års jubilæum: - Historierne bliver ikke dårligere med tiden

85-årige Christian Gregersen fra Hanstholm og hans gamle soldatervenner mødte hinanden for at mindes gamle dage.

85-årige Christian Gregersen på billedet til venstre, og til højre ses Christian Gregersen, da han aftjente sin værnepligt.
85-årige Christian Gregersen på billedet til venstre, og til højre ses Christian Gregersen, da han aftjente sin værnepligt.
Foto: Line Sahl, TV MIDTVEST

For 65 år siden – mere specifikt den 2. marts 1957 - mødte Christian Gregersen fra Hanstholm og hans soldaterkammerater hinanden for første gang på Varde Kaserne for at aftjene deres værnepligt.

Onsdag skulle mændene mødes i Østerild for at fejre deres 65-års jubilæum, og det var faktisk 14. gang, at 85-årige Christian Gregersen og hans hustru stod for at samle hans gamle soldaterkammerater for at se gamle billeder og mindes deres tid i militæret.

- Det er skønt at se menneskerne igen, men det er lidt træls, når nogle falder væk på grund af sygdom, fortæller Christian Gregersen.

Også 85-årige Preben Laursen var glad for, at kammeraterne stadig samles en gang om året.

- Det er dejligt at være samlet. Soldater har altid nok at snakke om, for vi har så mange historier. Og historierne bliver ikke dårligere med tiden, og det er jo nok fordi, man begynder at huske forkert, griner han.

Christian Gregersen var en del af et køkkenhold, og det blev til næsten halvandet år sammen for kammeraterne.

- Jeg var sgu glad for det. Det var en god tid, hvor vi havde det skønt, og alle var lige, forklarer den 85-årige.

Siden soldaterkammeraternes 50-års jubilæum har de set hinanden næsten hvert år.